Dalton internationaal

26-06-2017 Bezoek van onze Poolse collega's

Vandaag kwamen er 4 Poolse leerkrachten van Przedszkole Kolorowa, onze partnerschool, bij ons op bezoek. Zij kregen een rondleiding, er werd meegespeeld en de dames zongen Poolse liedjes met de kleuters. En......onze Daltontassen gaan mee naar Polen

 

Daltonvisie 17-12-2016

De Nederlandse Dalton Vereniging heeft een internationale editie van hun tijdschrift "DaltonVisie" geschreven. Er staan verhalen in over daltononderwijs over de hele wereld. En.....wij staan er ook in!!! #Delftse Daltonschool #partnerschool przedszk ole publiczne nr16 #trots

 

Certificaten

Onze gidsen kregen vandaag een certificaat! Goed gedaan!

 

Onze Poolse partnerschool collega's bij ons op bezoek.

De Poolse leerkrachten van onze partnerschool zijn vandaag bij ons op bezoek. Ontzettende enthousiaste leerkrachten! Emma en Adinda zijn onze Engelse gidsen, Andreas is onze Duitse gids en Salma en Martinka onze Poolse gidsen. Zij verzorgen een rondleiding op maat en dit doen ze geweldig!!

Paas uitwisseling.

Met onze partnerschool hadden wij de afspraak om in een presentatie weer te geven hoe wij Pasen vieren.

Hier ziet u de presentatie van onze partnerschool uit Polen: aswia_tilde_ta_wielkanocne_pasen.pptx

 

Dalton International

Roel Rohner is Daltonconsultant en begeleidt ons al jaren in ons Daltonproces. Juf Joyce werd in 2008 door Roel Rohner meegevraagd naar BRNO, Tsjechië. Daar werd elk jaar een Daltonconferentie gehouden.

Juf Joyce: Ik heb in BRNO 5 geweldige en leerzame dagen gehad, leuke mensen ontmoet, veel ideeën opgedaan en hele mooie scholen bezocht. Ook de conferentie was erg leerzaam. Een geweldige ervaring!! En dat proefde naar meer. Dus in 2009 en 2011 ben ik weer mee geweest.

Wij wilden graag "Member of Dalton International" worden. Door de conferenties bij te wonen en contact te leggen met een school uit het Buitenland, werden ook wij in 2011 "Member of Dalton International". En kregen wij een hele mooie plaquette.

 

 

Onze partnerschool was kleuterschool “Neklez” in BRNO. Helaas is het contact met de school uit BRNO verwaterd. Gelukkig hebben wij een nieuw contact gekregen. Kasia Dryjas, directeur van onze Poolse partnerschool kwam donderdag 7 maart een kijkje nemen op onze school. Na een rondleiding van Marjola ging Kasia een kijkje nemen in de groepen.

 

Kasia heeft heel veel ideeën opgedaan en ze vond het erg leuk om op onze school te kijken. Zij heeft zelfs met Nawien mee gedaan met Flitsen.

 

 

Wij vonden het hartstikke leuk om haar te ontmoeten op onze school en onze visie op het Daltononderwijs te vertellen en te laten zien. Juf Joyce heeft afgesproken om regelmatig contact te houden en elkaar op de hoogte te houden van onze activiteiten en foto’s te sturen. Zodra het zover is laten wij u dit natuurlijk ook zien.