Groep 1-2

Welkom op de groepspagina van groep 1-2!
De leerkracht van groep 1/2 ben ik: juf Els.

Ik ben te bereiken via de mail en via de schooltelefoon 015 256 19 28.

Regelmatig plaats ik nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's.

De kleuters van groep 1-2B*

Ranu, Azouz, Ranya, Kylian, Max, Youssra, Sepp, Janissa, Shemaul, Zain, Menzo, Ensa, Emily, Ryan, Manisa, Irene, Nova, Esma, Leeyah, Vito, Masha, Yigit, Sam, Lamyae, Beer, Benjamin, Djennah en Núria.

BERICHTEN

26 okt 2020 - Fiet wil rennen (project wind)
Preview foto Fiet wil rennen.

Maar vandaag lukt het niet. .

Er zit iets in de weg.

Het waait verschrikkelijk hard!

We laten ons meenemen met de wind en ervaren wat windkracht en windrichting kunnen doen. Meetellen tot windkracht 10, meewaaien van links naar rechts.

We maken een windmolen, experimenteren met voorwerpen die wind kunnen maken en ontdekken wat blijft zweven in de wind. Puzzelen met doorelkaar gewaaide zinnen, nieuwe woorden toveren door klanken weg te blazen en dansen met een lint in de wind.

Dit project over de wind sluit aan bij het prentenboek 'Fiet wil rennen' van Bibi  Dumon Tak en Noëlle Smit.

21 okt 2020 - Drumtastic
Preview foto Maandag 5 oktober hebben we een swingende ritmische drum-workout op een fitnessbal gehad door Drumtastic. Dit was een afscheidscadeau van meester Wilco.

Na de basisoefening (tot 8 tellen) kwamen er steeds meer bewegingsvormen bij, waarbij niet alleen op de 'eigen bal' gewerkt werd, maar ook op de ballen ernaast.

01 okt 2020 - Start Kinderboekenweek!

26 aug 2020 - Een nieuw schooljaar : HET KLEURENMONSTER GAAT NAAR SCHOOL
Preview foto

Het Kleurenmonster is een beetje zenuwachtig.

Hij gaat vandaag voor het eerst naar school.

De start van het schooljaar is voor sommige kinderen spannend. Nieuwe kinderen in de groep komen voor het eerst naar school en anderen zien na lange tijd hun klasgenoten weer. Hoe zou dit zijn?

In het boek 'Het kleurenmonster gaat naar school' van Anna Llenas, ervaren de kinderen dat gevoelens er mogen zijn. Ze leren emoties herkennen en benoemen, en begrip opbrengen voor elkaar.

In de eerste weken staat het kennismaken met elkaar, en het schoolgebouw, de regels, de afspraken centraal. Samen met het kleurenmonster maken we er een fantastisch schooljaar van!