Groep 1-2a

Welkom op de groepspagina van groep 1-2a!
De leerkracht van groep 1/2a ben ik, juf Joyce. U kunt mij bereiken via de mail of via de schooltelefoon: 015 256 19 28.

Regelmatig zal ik nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

BERICHTEN

12 sep 2019 - Zoek de krokodil
Preview foto Waar is de krokodil? De kinderen zoeken met de plattegrond van de klas, de krokodil.

De kinderen vonden het soms best lastig, maar de krokodil werd elke keer weer gevonden!

06 sep 2019 - De vindplaats
Preview foto Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt ons ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen. Bevorderen van het leesplezier en de leesmotivatie is daarbij het belangrijkste.

Meer dan een schoolbibliotheek
Een Vindplaats is niet alleen een plek waar kinderen boeken kunnen lenen en lezen. DOK biedt wekelijks ondersteunende taalactiviteiten. Voor de kleuters in de vorm van interactief voorlezen.

Om de week gaan de kleuters op maandag naar de Vindplaats. Daar luisteren zij naar een verhaal, voorgelezen door Anouk. Daarna mogen de kinderen zelf een boek uitkiezen. Erg leuk, elke keer weer!

02 sep 2019 - Vakantieverhalen
Preview foto De kinderen mochten foto’s van de vakantie meenemen. Voor de klas mochten zij vertellen wat zij allemaal in de vakantie hadden meegemaakt.

Heel spannend!

02 sep 2019 - Wij zijn weer begonnen
Preview foto De kinderen zijn weer begonnen deze week. Nieuwe stoelen, hoeken die weer een beetje anders zijn en nieuwe materialen. De kinderen gingen met veel enthousiasme aan het werk!

02 sep 2019 - Een nieuw schooljaar - Kolletje gaat naar school
Preview foto

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt Kolletje toversokken. Telkens als ze 'Katharina Orselia Laetitia' zegt, gebeuren er wonderlijke dingen!

Op school beleeft Kolletje van alles. Wanneer haar buurjongetje Dirk beweert dat ze op zijn school een krokodil hebben, tovert Kolletje er ook een bij haar op school. En als Sonja uit haar klas luizen heeft, wil Kolletje ze ook, maar daar zijn papa en mama niet zo blij mee... Ze kunnen gelukkig wel weer lachen om Kolletjes rol in het toneelstuk op school!

11 jun 2019 - Schoolreis

Vandaag zijn we met alle kleuters op schoolreis geweest. Allemaal in de bus naar speeltuin de Bras. Dat is een grote buitenspeeltuin in Delft. Je kunt er klimmen, van de kabelbaan, schommelen en er is een zandbak.

We hebben pannenkoeken en ijs gegeten. En ook al het lekkers uit onze rugzakken. Broodjes, koekjes, chipjes......

Het was een super, super leuke dag.

30 jan 2019 - De archeoloog in de klas
Preview foto Vandaag hebben we bezoek van een echte archeoloog gehad. Hij bracht spannende dingen mee, zoals een schouder van een wolharige neushoorn, een schedel van een paard maar ook een drol van een dino (keihard als steen). Alex heeft eraan geroken, stoer hoor!

Ook hebben we een schedel van een paard bekeken. Op de plek van die grote gaten hebben zijn ogen gezeten, maar die zijn nu helemaal verdwenen. De tanden niet, die kan je nog goed zien.

We weten nu dat, niet een archeoloog, maar een paleontoloog botten van dinosaurussen bestudeert. Tot slot hebben we hele mooie kralen opgegraven in de zandtafel. Het was super leuk, we hebben veel geleerd.

24 jan 2019 - Archeologische vondsten
Preview foto In de zandtafel zijn 'archeologische' vondsten te vinden. Met een troffel, kwastje, vergrootglas en pincet gaan de kinderen op zoek. Ze werken voorzichtig om niets te beschadigen. Wanneer zij een bot gevonden hebben, wordt het op de juiste plek gelegd.

De botten zijn gemaakt door de mama van Lola, Lola en Kiki. Heel erg bedankt, de kinderen vonden het geweldig!

07 jan 2019 - Proosten op een nieuw jaar!
 Wij proosten met elkaar op het nieuwe jaar! #lekkerproostenmetkinderchampagne