Groep 1-2b

Welkom op de groepspagina van groep 1-2b!
De leerkrachten van groep 1/2b zijn juf Hanneke (ma,di,woe,vrij) en juf Els(do).

Zij zijn te bereiken via de mail en via de schooltelefoon 015 256 19 28.

De kleuters van groep 1-2B*

Dunya, Ferdous, Joshua, Soufiane, Sara, Sabina, Amira, Rhoan, Ahmed, Lorenzo, Eliana, Ben, Eira, Vinnie, Chahid, Avash, Zahir, Teije en Aïsha.

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

BERICHTEN

18 jan 2019 - Dinosaurus eieren tellen
Preview foto We spelen een telspel met drie soorten kaarten. Een met eieren, een met dinobaby's en een met cijfers. De kinderen krijgen een kaart en bekijken wat er op hun kaart staat. De kinderen lopen door de klas voor een match. Zodra de kinderen een match hebben, leggen zij het kaartje op de mat.

16 jan 2019 - Dinojacht
Preview foto 'Het is donker, het is nacht, kom we gaan op dinojacht!
We sluipen door het dinobos,
pas op, pas op, ze lopen los!

Kom we gaan op dinojacht!
We sluipen, kruipen, fluisterzacht.
Kijk uit, daar zit een hele grote,
een met hele dikke poten!

Kom we gaan op dinojacht!
we hollen door het dinobos,
we zoeken toch een hele kleine,
een hele lieve fijne.

15 jan 2019 - Mijn favoriete dinoaurus
Preview foto Pak een dinosaurus en vertel dat dit je favoriete dinosaurus is. Vertel ook waarom dat zo is:

Hij heeft hele scherpe tanden, een mooie groene kleur, blauwe ogen en hij kan heel hard rennen.

Samen bedenken we wat er nog verder over jouw dinosaurus verteld kan worden.

We benoemen: grootte, kleur, leefomgeving (land, zee en lucht).

11 jan 2019 - Een vulkaan
Preview foto Dit is de vulkaan getekend door Joshua.

11 jan 2019 - De vulkaan
Preview foto Er ligt een afbeelding van een vulkaan in de kring.

De vulkaan staat op uitbarsten. Als er een vulkaan uitbarst, komt er kokendhete lava uit. Maar een vulkaan spuwt ook stenen de lucht in.

We luisteren goed naar het woord vulkaan, we horen 'aa'. Op de stenen staan woorden met de 'aa'. Welke woorden kunnen er op de stenen staan? We plakken stenen met de woorden om de vulkaan heen.

10 jan 2019 - Woordplaatjes sorteren
Preview foto De kleuters bekijken alle woordplaatjes. Weten de kinderen wat elk plaatje voor moet stellen? Er worden vier gekleurde vellen papier in de kring gelegd. De kinderen denken na over welke woordplaatjes bij elkaar op het gekleurde papier geplakt moeten worden. Welke plaatjes horen bij de archeoloog, welke bij de vulkaan? Bij ieder plaatje vertelt het kind waarom hij/zij de keuze gemaakt heeft voor het bepaalde gekleurde papier.

09 jan 2019 - 'Willewete Dinosaurussen'
Preview foto Ben jij weleens een dinosaurus tegengekomen? Vast niet! Dinosaurussen leefden heel erg lang geleden. In de tijd van de dinosaurussen zag de wereld er heel anders uit. Maar hoeveel soorten dinosaurussen waren er? Hoe zagen ze eruit? Wie waren hun vrienden en vijanden? Wat aten ze en hoe werden ze geboren? Na het lezen van dit boek en weten we van alles over dino’s!

08 jan 2019 - De archeoloog
Preview foto De start van het thema is begonnen met het voorlezen van het boek: De archeoloog.

De archeoloog graaft spullen op.
Diep in de aarde of op de bodem van de zee, vindt zij (of hij) voorwerpen van heel lang geleden. Misschien zelfs wel een geraamte!
De dingen worden voorzichtig opgegraven, schoongeborsteld en gefotografeerd. Op een plan wordt alles aangeduid. De interessantste spullen gaan naar het museum, waar iedereen ze kan bekijken. Zo komen we meer te weten over hoe het vroeger was.

07 jan 2019 - Thema dinosaurussen
Preview foto We gaan met de kleuters op onderzoek naar de wonderlijke wereld van dinosurussen. We gaan deze dieren bestuderen als een echte archeoloog in de themahoeken en we geven stoere reken- en taallessen, aan de hand van de boeken 'Willewete Dinosaurussen' van Jozua Douglas en Barbara Rheenen, en 'De archeoloog' van Liesbet Slegers.

Kom, we gaan op dinojacht!

09 nov 2018 - Thema afval
Preview foto Elke dag gooi je afval weg. Gelukkig is daar de vuilnisman. Hij/zij haalt het afval bij je op en brengt het naar de juiste plek.

Samen met twee andere vuilnismannen en een vuilniswagen doet hij zijn ronde. De ene keer halen ze papier en karton op, de andere keer de blauwe zakken of nog wat anders. Het is belangrijk dat iedereen zijn afval goed sorteert in de verschillende zakken en bakken. Want sommige soorten afval kunnen opnieuw gebruikt worden om er nieuwe dingen mee te maken!

Dit project bevat taal- en rekenactiviteiten, een Engelse les, bewegingsactiviteiten, activiteiten voor natuur en techniek en speelactiviteiten voor de hoeken bij het boek: De vuilnisman.

09 okt 2018 - Schrijfster in de klas
Preview foto Vandaag kwam schrijfster Annemarie van der Een bij ons op school. Zij heeft het boek “Ik wil een leeuw” geschreven.

De kinderen mochten brullen als een leeuw, luisteren naar het verhaal en vragen beantwoorden. Het was ontzettend leuk!

Een korte samenvatting van het boek:

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai.
Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest...
Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

21 sep 2018 - Thema: Het lichaam
Preview foto De afgelopen weken stond "het lichaam" centraal.

Met je ogen kun je kijken en met je neus kun je ruiken, weet jij waar je al je lichaamsdelen voor kunt gebruiken? En wij gingen ribben tellen.

Aan de hand van het mooie boek Willewete ‘Zo zie ik eruit’ van Pierre Winters en Eline van Lindenhuizen, namen wij de kinderen mee op een ontdekkingstocht naar hun eigen lichaam.