Groep 2-3

Welkom op de groepspagina van groep 2-3!
De leerkracht van groep 2-3 ben ik, juf Joyce. U kunt mij bereiken via de mail of via de schooltelefoon: 015 256 19 28.
 

Regelmatig zal ik nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. 

BERICHTEN

07 mrt 2020 - Project Ridders

21 feb 2020 - Lekker!
Preview foto

16 feb 2020 - De letter -s-
Preview foto 'Kijk juf! De letter -s- !'

10 feb 2020 - Kaartjes
Preview foto ❤️

13 jan 2020 - Lekker lezen
Preview foto Samen op de bank een boekje lezen! 


08 jan 2020 - Wat een winterslaap
Preview foto Ons nieuwe thema: "Wat een winterslaap"

Schildpad, die helemaal niet van de winter houdt, gaat op zoek naar een plekje voor
zijn winterslaap. Maar steeds als hij bijna in slaap is gevallen, wordt hij gestoord.
Eerst nodigt Roodborstje hem uit voor een winterconcert, dan wil Konijn samen met
hem ijsbeeldhouwen en daarna komen ook Bever en Eekhoorn nog langs. Iedere
keer moet Schildpad een nog rustiger plekje opzoeken totdat hij per ongeluk op een
slee terechtkomt en de heuvel af suist. Daardoor merkt hij dat er in de winter ook
heel leuke dingen te doen zijn.


18 dec 2019 - Het grote avontuur van draakje Grumbel
Preview foto

 

Op een mooie ochtend, in het land van de drie heuveltjes, ontmoet ridder Joris het kleine lieve maar altijd mopperende draakje Grumbel. Het draakje zou zo graag een beetje groter zijn.” Pas op”, zegt ridder Joris, “pas op voor de heks, als je zo zit te mopperen dan heeft ze de tijd om jou te betoveren”. Maar draakje Grumbel let niet op ……..en zo begint een groot avontuur.

Hij wordt naar ver weg getoverd en komt op een wel heel speciale manier weer terug.


16 dec 2019 - Kerstkoor 2019
Preview foto Het kerstkoor???? ging vanmiddag naar Ontmoetingscentrum Mozartlaan om daar voor de ouderen te zingen. Het klonk geweldig! En het is elk jaar weer fijn om hier te mogen zingen! ???? ❤️????????

13 dec 2019 - De kerstboom
Preview foto

27 nov 2019 - De schoentjes zijn gezet!
Preview foto

24 nov 2019 - Wat een heerlijke tijd!
Preview foto

24 nov 2019 - Bouwen
Preview foto

11 nov 2019 - Sinterklaasjournaal
Preview foto  

Vanaf het moment dat Sint op 11 november op de boot (trein) stapt tot en met zijn verjaardag op 5 december volgen we dagelijks met de kleuters de avonturen van Sinterklaas en de pieten.


19 okt 2019 - Een lekkere raket
Preview foto Het thema van de kinderboekenweek afsluiten met een lekkere raket!

 


16 okt 2019 - Zwevende getallen
Preview foto 'In de ruimte weeg je niets. Je zweeft zomaar rond!'

Er "zweven' getalkaarten in de kring, de kinderen benoemen spontaan de getallen en leggen ze in de volgorde van de getalrij. 

 

Astronaut worden wil ik toch zo graag ...

dit is wat ik heb geleerd vandaag:

*Ik kan zweven.


04 okt 2019 - Verkeersles
Preview foto We hebben op het schoolplein geoefend met oversteken bij een zebrapad, bij een verkeerslicht en tussen geparkeerde auto's. 

 

 


03 okt 2019 - Thema: Andre het astronautje
Preview foto  

In André het astronautje, Hoe wordt je een astronaut krijgen André en Astromuis bezoek van neefje Max en nichtje Mia. Ze willen graag weten hoe je een goede astronaut wordt. Moeten ze hoog durven klimmen? Of goed kunnen sporten? André neemt ze mee en geeft antwoord op al hun vragen. André neemt hen mee naar een heuvel om daar naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor hen in petto.

 

 

Tijdens de activiteiten uit dit project leren de kinderen wat je moet kunnen om een goede astronaut te zijn. Ze ontdekken wat een astronaut nodig heeft, leren hoog te klimmen door woorden in een zin te tellen, houden de raket schoon door al rijmend te stofzuigen, ontdekken hoe de aarde eruit ziet en hoe de planeten heten, leren over perspectief, tellen de sterren in het heelal en nog veel meer. Dit doen ze tijdens reken- en taalactiviteiten, Engelse les, spel- en bewegingsles en creatieve opdrachten.


30 sep 2019 - Schrijfster in de klas
Preview foto Lizette de Koning was bij ons op bezoek. Zij vermaakte de kleuters met een verhaal over een weggelopen zebra en las haar boekje Ootje voor. Gelukkig zat de zebra gewoon in haar rugtas.

 

Ootje is een klein rood autootje dat op weg is naar oma. Onderweg komt Ootje een blauw busje tegen van een hondenuitlaatservice. Dan staat de brug open omdat er een boot komt langsvaren. De politie komt langs geraasd. En er is zelfs een trein die samen met Ootje het laatste stuk naar Oma racet. Een kort verhaaltje waarin verschillende voertuigen ten tonele verschijnen: auto, fiets, bus, boot, politieauto en trein. Maar ook het stoplicht, het zebrapad, de brug en de spoorweg komen aan het bod.


26 sep 2019 - Kettingreactie
Fantastisch! Een kettingreactie gemaakt door 113 Delftse Daltonkinderen en enthousiaste Delftse Daltonouders! Het was vanmiddag best nog even spannend... Zou het wel lukken?! Natuurlijk! Zie hier onze kettingreactie, hij liep vanaf de kleuters, via groep 3-4, naar 5-6, met een knallend einde in groep 7-8! 

 

 


12 sep 2019 - Zoek de krokodil
Preview foto Waar is de krokodil? De kinderen zoeken met de plattegrond van de klas, de krokodil.

De kinderen vonden het soms best lastig, maar de krokodil werd elke keer weer gevonden!


06 sep 2019 - De vindplaats
Preview foto Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt ons ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen. Bevorderen van het leesplezier en de leesmotivatie is daarbij het belangrijkste. 

 

Meer dan een schoolbibliotheek
Een Vindplaats is niet alleen een plek waar kinderen boeken kunnen lenen en lezen. DOK biedt wekelijks ondersteunende taalactiviteiten. Voor de kleuters in de vorm van interactief voorlezen. 

 

Om de week gaan de kleuters op maandag naar de Vindplaats. Daar luisteren zij naar een verhaal, voorgelezen door Anouk. Daarna mogen de kinderen zelf een boek uitkiezen. Erg leuk, elke keer weer!


02 sep 2019 - Vakantieverhalen
Preview foto De kinderen mochten foto’s van de vakantie meenemen. Voor de klas mochten zij vertellen wat zij allemaal in de vakantie hadden meegemaakt. 

Heel spannend!


02 sep 2019 - Wij zijn weer begonnen
Preview foto De kinderen zijn weer begonnen deze week. Nieuwe stoelen, hoeken die weer een beetje anders zijn en nieuwe materialen. De kinderen gingen met veel enthousiasme aan het werk!

 

 


02 sep 2019 - Een nieuw schooljaar - Kolletje gaat naar school
Preview foto  

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Voor haar vierde verjaardag krijgt Kolletje toversokken. Telkens als ze 'Katharina Orselia Laetitia' zegt, gebeuren er wonderlijke dingen!

Op school beleeft Kolletje van alles. Wanneer haar buurjongetje Dirk beweert dat ze op zijn school een krokodil hebben, tovert Kolletje er ook een bij haar op school. En als Sonja uit haar klas luizen heeft, wil Kolletje ze ook, maar daar zijn papa en mama niet zo blij mee... Ze kunnen gelukkig wel weer lachen om Kolletjes rol in het toneelstuk op school!


11 jun 2019 - Schoolreis
 

Vandaag zijn we met alle kleuters op schoolreis geweest. Allemaal in de bus naar speeltuin de Bras. Dat is een grote buitenspeeltuin in Delft. Je kunt er klimmen, van de kabelbaan, schommelen en er is een zandbak.

   

We hebben pannenkoeken en ijs gegeten. En ook al het lekkers uit onze rugzakken. Broodjes, koekjes, chipjes......

Het was een super, super leuke dag.


30 jan 2019 - De archeoloog in de klas
Preview foto Vandaag hebben we bezoek van een echte archeoloog gehad. Hij bracht spannende dingen mee, zoals een schouder van een wolharige neushoorn, een schedel van een paard maar ook een drol van een dino (keihard als steen). Alex heeft eraan geroken, stoer hoor!

Ook hebben we een schedel van een paard bekeken. Op de plek van die grote gaten hebben zijn ogen gezeten, maar die zijn nu helemaal verdwenen. De tanden niet, die kan je nog goed zien. 

We weten nu dat, niet een archeoloog, maar een paleontoloog botten van dinosaurussen bestudeert. Tot slot hebben we hele mooie kralen opgegraven in de zandtafel. Het was super leuk, we hebben veel geleerd.


24 jan 2019 - Archeologische vondsten
Preview foto In de zandtafel zijn 'archeologische' vondsten te vinden. Met een troffel, kwastje, vergrootglas en pincet gaan de kinderen op zoek. Ze werken voorzichtig om niets te beschadigen. Wanneer zij een bot gevonden hebben, wordt het op de juiste plek gelegd.

De botten zijn gemaakt door de mama van Lola, Lola en Kiki. Heel erg bedankt, de kinderen vonden het geweldig!


07 jan 2019 - Proosten op een nieuw jaar!
 Wij proosten met elkaar op het nieuwe jaar! #lekkerproostenmetkinderchampagne