Groep 3-4

Welkom op de groepspagina van groep 3-4!

De leerkrachten van deze groep zijn wij,

juf Khadija, juf Marije en juf Suzanne.

U kunt ons bereiken via de mail

of via de schooltelefoon 015 256 19 28.

Daarnaast komt u ons natuurlijk tegen in

of in de buurt van het lokaal van groep 3 - 4!

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

Juf Marije is er op maandag, dinsdag en woensdag

Juf Khadija is er op woensdag, donderdagochtend en vrijdag.

Juf Suzanne is er op donderdagmiddag.

Tot snel!

BERICHTEN

17 feb 2019 - Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof

We gingen naar het museum prinsenhof met de klas en de bus. We gingen heel veel dingen bekijken en Safia mocht de pop vast houden en we gingen een portret maken. Daarna gingen we met de bus naar school en daar gingen we een verjaardag vieren van Najah.

Geschreven door Kiki & Najah.

02 jan 2019 - Samenwerken aan een kunstwerk!
We hebben samen gewerkt om een zo mooi mogelijk kunstwerk te maken. De kinderen mochten allemaal starten met één kleine tekening op een groot blad. Na 2 minuten schuiven we de tekening door naar de buurman/buurvrouw, die kijkt goed naar de tekening.. Hoe kan ik de tekening nog mooier maken? Met verschillende aanvullingen zijn er prachtige tekeningen tot stand gekomen!

19 dec 2018 - Dit was het Daltondiner 2018!

27 okt 2018 - Bewegend leren
Preview foto Misschien heeft u het al gehoord... Misschien ook niet...

Maar wij proberen het leren regelmatig te combineren met bewegen. Dat kan in de klas of buiten de klas.

Een voorbeeld is het joggen van getalbeelden, de kinderen joggen op hun plaats, op het bord verschijnt een cijfer of een beeld van een cijfer (hand, dominosteen, pictogram), de kinderen roepen al joggend het antwoord. Tussendoor moeten ze duiken voor bruggen, springen over gaten in de weg, meebewegen met verkeersborden of worden ze rondgedraaid door een orkaan!

Een andere oefening om de getalrij goed te oefenen, is het plaatsen van kaartjes in de goede hoepel. Ieder tweetal krijgt een aantal kaartje samen kijk je welk getal van de getalrij t/m 10 ontbreekt. Samen ren je naar de hoepel van het ontbrekende getal en leg je kaartje daarbij. Terug naar je plek voor een nieuw kaartje.

04 okt 2018 - Kinderboekenweek en dierendag!
Preview foto De kinderboekenweek is van start, we lezen is onze boeken uit de Vindplaats en vandaag lezen onze dierenvrienden mee. Geen echte, dan zou het wel een enorme drukte worden in de klas... Maar wel zo echt dat ze mee lezen, spelen, rekenen en schrijven!

21 sep 2018 - De Vindplaats!
Preview foto Iedere week bezoeken wij onze bibliotheek, de Vindplaats! Anouk (DOK Delft) leest ons verhalen voor en inspireert de leerkracht en kinderen met leuke boeken.

21 sep 2018 - Leren om een goede uitnodiging te maken!
Preview foto
Wie nodig je uit, waarom, waar en wanneer en hoe rond je je uitnodiging af? Door er over te praten in verschillende groepjes, bedenken we leuke ideeën voor een feestje.

Je ziet dat de leerlingen een stuk van een uitnodiging hebben gekregen, eerst puzzelenen ze de complete kaart bij elkaar, er vormt zich een team. Dan mag de leerling met de grootste handen beginnen, vertel maar...

Daarna zelfstandig aan het werk!