Groep 4-5

Welkom op de groepspagina van groep 4-5!

 

De leerkrachten van deze groep zijn wij, juf Marije en juf Adela. 

U kunt ons bereiken via juf Adela: mail  of via juf Marije: mail 

Of via de schooltelefoon 015 256 19 28.

Daarnaast komt u ons natuurlijk tegen in of in de buurt van het lokaal van groep 4-5!

 

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen. 

 

Juf Marije is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Juf Adela is er op donderdag.

 

Tot snel!

 

BERICHTEN

19 dec 2019 - Dit was ons Daltondiner!

Wat hebben we samen genoten van het Daltondiner! We hebben gezellig met elkaar gegeten, gedanst en gelachen. 

 

Ouders en kinderen, bedankt voor het maken van de heerlijke hapjes! 

 

 


17 dec 2019 - Champignons kweken, oogsten en onderzoeken!
            

16 dec 2019 - Kerstkoor 2019
Preview foto Het kerstkoor???? ging vanmiddag naar Ontmoetingscentrum Mozartlaan om daar voor de ouderen te zingen. Het klonk geweldig! En het is elk jaar weer fijn om hier te mogen zingen! ???? ❤️????????

15 dec 2019 - Dit was het sinterklaasfeest!
Na het bezoekje van de Sint en de pieten in de klas, zijn we lekker aan het werk gegaan. Met lego en kapla een stoomboot bouwen, dobbelsteen kleuren, gamen, mozaiek tekenen en liggend tekenen! Het was zo gezellig, we hadden de hele dag door kunnen gaan! 

 


27 nov 2019 - De schoentjes zijn gezet!
Preview foto

22 okt 2019 - Thema-lezen
Naast het technisch leren lezen, doen we in de klas ook aan het thema-lezen om het leesplezier te verhogen en behouden! U heeft de houten bakken vast zien staan met strips/tijdschriften/kranten/informatieboeken etc. Deze bakken worden gevuld door boeken uit de vindplaats en thema-kisten van DOK Delft. Mocht u thuis kindertijdschriften/kranten en boeken hebben die niet worden gebruikt; groep 3-4 is er blij mee! 


13 okt 2019 - Schrijfster in de klas
Wat is het toch een feest, de kinderboekenweek! Dit jaar hebben we bezoek gehad van een echte schrijfster: Lizette de Koning. Al luisterend, dansend en zingend genoten we van haar nieuwe boek 'Ootje in het verkeer'. 


30 sep 2019 - Kettingreactie

Ontwerpen, nadenken, uitproberen en bijstellen.. Zo hebben de kinderen uit groep 3-4 gewerkt aan het maken van een kettingreactie met verschillende materialen! 

 


26 sep 2019 - Kettingreactie
Fantastisch! Een kettingreactie gemaakt door 113 Delftse Daltonkinderen en enthousiaste Delftse Daltonouders! Het was vanmiddag best nog even spannend... Zou het wel lukken?! Natuurlijk! Zie hier onze kettingreactie, hij liep vanaf de kleuters, via groep 3-4, naar 5-6, met een knallend einde in groep 7-8! 

 

 


26 sep 2019 - Complimentenkring

Wat is een compliment? Hoe geeft je een compliment? Hoe reageer je op een compliment? Elke vrijdag in de kring zetten we een kind in het zonnetje.. Want in onze klas zijn we lief en aardig voor elkaar. 

 

 


22 sep 2019 - Gouden tekenopdracht!

Samenwerken aan een tekening! Elk kind mag maar één lijn tekenen. Deze kunstwerken zijn gemaakt na het overleggen en samenwerken..

 

 

 

 


18 sep 2019 - Nieuw schooljaar!

Schooljaar 2019-2020 zijn we van start gegaan met weer leuke activiteiten. De gouden weken staan in het teken van groepsvormende activiteiten om zo een fijne, warme omgeving te creëren voor alle kinderen in onze groep! 

 

Voor veel kinderen uit groep 3 was het een spannende dag. De smoezels hebben zeker geholpen om op een leuke manier te beginnen!

 

 


18 apr 2019 - 4x4 voetbal
Na hard rennen, 9 goals maken en wat verlies verwerken.. zijn wij 5de geworden in de poule! Wat hebben Jayden, Tuncay, Shiwa, Danique, Safia en Alexander zich ingespannen tijdens het 4x4 voetbal. Knap gedaan! 

 


12 apr 2019 - Koningsspelen
Preview foto Ik ging koningsspele doen, we moesten allemaal acrobate dingen doen. Sommige dingen waren makkelijk en sommige moeilijk, maar vooral leuk !

 

Geschreven door: Mehria de Koning


17 feb 2019 - Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof 

 

We gingen naar het museum prinsenhof met de klas en de bus. We gingen heel veel dingen bekijken en Safia mocht de pop vast houden en we gingen een portret maken. Daarna gingen we met de bus naar school en daar gingen we een verjaardag vieren van Najah. 

 

Geschreven door Kiki & Najah. 

 

 


02 jan 2019 - Samenwerken aan een kunstwerk!
We hebben samen gewerkt om een zo mooi mogelijk kunstwerk te maken. De kinderen mochten allemaal starten met één kleine tekening op een groot blad. Na 2 minuten schuiven we de tekening door naar de buurman/buurvrouw, die kijkt goed naar de tekening.. Hoe kan ik de tekening nog mooier maken? Met verschillende aanvullingen zijn er prachtige tekeningen tot stand gekomen! 


19 dec 2018 - Dit was het Daltondiner 2018!
 


27 okt 2018 - Bewegend leren
Preview foto Misschien heeft u het al gehoord... Misschien ook niet... 

Maar wij proberen het leren regelmatig te combineren met bewegen. Dat kan in de klas of buiten de klas. 

 

Een voorbeeld is het joggen van getalbeelden, de kinderen joggen op hun plaats, op het bord verschijnt een cijfer of een beeld van een cijfer (hand, dominosteen, pictogram), de kinderen roepen al joggend het antwoord. Tussendoor moeten ze duiken voor bruggen, springen over gaten in de weg, meebewegen met verkeersborden of worden ze rondgedraaid door een orkaan!

 

Een andere oefening om de getalrij goed te oefenen, is het plaatsen van kaartjes in de goede hoepel. Ieder tweetal krijgt een aantal kaartje samen kijk je welk getal van de getalrij t/m 10 ontbreekt. Samen ren je naar de hoepel van het ontbrekende getal en leg je kaartje daarbij. Terug naar je plek voor een nieuw kaartje.

 

  


04 okt 2018 - Kinderboekenweek en dierendag!
Preview foto De kinderboekenweek is van start, we lezen is onze boeken uit de Vindplaats en vandaag lezen onze dierenvrienden mee. Geen echte, dan zou het wel een enorme drukte worden in de klas... Maar wel zo echt dat ze mee lezen, spelen, rekenen en schrijven!

   


21 sep 2018 - De Vindplaats!
Preview foto Iedere week bezoeken wij onze bibliotheek, de Vindplaats! Anouk (DOK Delft) leest ons verhalen voor en inspireert de leerkracht en kinderen met leuke boeken.

21 sep 2018 - Leren om een goede uitnodiging te maken!
Preview foto
Wie nodig je uit, waarom, waar en wanneer en hoe rond je je uitnodiging af? Door er over te praten in verschillende groepjes, bedenken we leuke ideeën voor een feestje.
 
Je ziet dat de leerlingen een stuk van een uitnodiging hebben gekregen, eerst puzzelenen ze de complete kaart bij elkaar, er vormt zich een team. Dan mag de leerling met de grootste handen beginnen, vertel maar... 
 
Daarna zelfstandig aan het werk!