Groep 5-6

Welkom op de groepspagina van groep 5-6!
De leerkrachten van groep 5-6 zijn juf Monique (ma, wo, vrij) en juf Ingeborg (di, do).

Zij zijn te bereiken via de mail en daarnaast via de schooltelefoon 015 256 19 28.

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

BERICHTEN

09 mei 2019 - korfbal
Preview foto Dinsdag 7 mei gaf Petra (de moeder van Karlijne) korfballes tijdens de gymles.

01 mei 2019 - trefbaltoernooi
Preview foto Woensdag 1 mei deed een team van 7 kinderen mee aan het trefbaltoernooi. Er werd heel fanatiek gespeeld. Iedereen deed enorm z'n best om vangballen te maken en om de tegenstanders af te gooien. Het team werd 3e. Een mooie prestatie!

10 apr 2019 - voetbaltoernooi
Preview foto De meiden moedigen de jongens aan!

02 apr 2019 - Wij kunnen ook een uitleg geven.
Vandaag had juf Ingeborg hulp nodig bij de herhalingsles van rekenen. De klas zat erg aandacht te luisteren naar de nieuwe meesters!

29 mrt 2019 - verkeersles
Preview foto Vandaag hadden we verkeersles op het plein. We fietsten met 1 hand; we fietsten over een schuine plank en over een platte plank en we leerden dat rechtdoor op dezelfde weg voor gaat.

22 mrt 2019 - buiten lezen
Preview foto Het was heerlijk weer vandaag, dus we gingen lekker buiten in de zon lezen.

11 mrt 2019 - kracht en conditie trainen bij gym
Preview foto Het was zweten geblazen in de gymzaal. Buikspieren, armspieren, beenspieren en het uithoudingsvermogen werden getraind!

29 jan 2019 - acrogym
Preview foto Vandaag deden we acrogym tijdens de gymles.

29 jan 2019 - project vogels
Preview foto De kinderen bereiden in tweetallen of drietallen presentaties voor over een vogel. Verder doen we proefjes met bijvoorbeeld veren of met een ei. Ook speelden we al een vogelgeluidenquiz.

20 dec 2018 - Daltondiner
Preview foto We hebben tijdens het Daltondiner genoten van alle hapjes die de ouders gemaakt hebben. Het was een gezellig moment met elkaar. Iedereen alvast een fijne vakantie.

16 dec 2018 - figuurzagen
Preview foto Vrijdag hebben we rendieren gefiguurzaagd. Ook zijn we al gestart met het verven. Woensdag kunt ze bewonderen!

13 dec 2018 - judoles
Preview foto Vandaag gaf Lars Gouweleeuw judo aan de

kinderen van groep 3 t/m 8.

05 dec 2018 - 5 december
Preview foto Vandaag hebben we gedobbeld en het kruidnotenspel gespeeld. Natuurlijk hebben we ook gezongen voor sinterklaas.

04 dec 2018 - pietengym
Preview foto Vanochtend werd er geklommen en gezongen in de gymzaal. Kinderen liepen over het dak; ze gooiden cadeautjes in de schoorsteen en ze sprongen van dak naar dak. Het was een actieve en gezellige pietengym.

06 nov 2018 - Ons lichaam als klankkast
Vandaag hebben wij een gastles. Wij hebben het ober body percussi. Wat houdt het in?

Ons lichaam gebruiken wij als muziekinstrument.

19 okt 2018 - Kijkavond
Preview foto Donderdag 18 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten met een kijkavond. Veel ouders en kinderen kwamen kijken wat we allemaal gedaan en gemaakt hadden in de afgelopen weken. Veel kinderen deden mee aan de vriendenspeurtocht. De winnaars van de speurtocht worden na de vakantie bekend gemaakt.

14 okt 2018 - zwemtoernooi
Preview foto Het zwemtoernooi was weer een succes. Er viel van alles te beleven in het water: baantjes zwemmen, reddingszwemmen en zelfs snorkelen. De kinderen vermaakten zich prima.

09 okt 2018 - schrijver in de klas
Preview foto Tjerk Noordraven kwam, samen met zijn vleerhond op zijn schouder, vertellen over zijn griezelige boeken!

07 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto De kinderboekenweek is geopend!

27 sep 2018 - Figuurzagen
Preview foto In groep 5/6 werd vandaag enthousiast gefiguurzaagd.

27 sep 2018 - Fietsles
Preview foto
Fietsles groep 5/6.

21 sep 2018 - Bingo!
Preview foto
n groep 5/6 spelen wij elke dag bingo. Bij elk getal hoort een opdracht om te werken aan de groepsvorming. Zo hoort de opdracht groepsregels er ook bij.
In de vijf verschillende teams werkten de kinderen eerst alleen om regels te maken om daarna samen in discussie te gaan over de regels. Uiteindelijk zijn er 9 regels uitgekomen.
Op naar een leuk jaar!