Het Verzetsmonument en kranslegging

De Delftse Daltonschool, locatie van Rijslaan, bevindt zich in de verzetshelden buurt. De straatnamen zijn genoemd naar bekende verzetshelden uit de 2e wereldoorlog, zoals bijvoorbeeld Van Rijs en Van der Sloot.

Voor de school staat het verzetsmonument “Hun verzet, onze vrijheid”, ontworpen door Sophie Hupkes. De Delftse Daltonschool heeft dit monument geadopteerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met deze adoptie willen wij hen, die in de Tweede Wereldoorlog en in vrijheidsmissies vielen, herdenken. Ook willen wij middels deze adoptie de kinderen de begrippen vrijheid en vrede meegeven.

Ieder jaar rond 4 mei vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst leggen alle leerlingen een bloem bij het monument.