Groep 2-3

Welkom op de groepspagina van groep 2-3!

De leerkrachten van groep 2-3 zijn juf Joyce (ma t/m do) en juf Amber (vrij). Wij zijn te bereiken via de mail: juf Joyce mail of juf Suzanne mail. Of via de schooltelefoon 015 256 19 28.

Daarnaast komt u ons natuurlijk tegen in of in de buurt van het lokaal van groep 2-3!

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

BERICHTEN

14 apr 2022 - Lenteontbijt
Wat was het een heerlijke dag!
Een lekker ontbijt, in het zonnetje buiten spelen, spelletjes doen, een speurtocht, film kijken en een muziekworkshop. En nu genieten van een lang weekend!

18 mrt 2022 - Max en de Maximonsters

15 feb 2022 - Letterfeest
Letterfeest!
De kinderen uit groep 3 hebben alle letters geleerd en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Wij hebben een gezellige middag gehad. De kinderen hebben een letterspeurtocht gedaan, bingo gespeeld, iets lekkers gegeten en gedronken en iedereen heeft een letterdiploma gekregen!
Wat een kanjers!

23 jan 2022 - Level lezen
Preview foto Lezen is leuk!
Wij lezen op verschillende manieren in verschillende boeken.

Level lezen is er 1 van! De kinderen vinden dit een leuke leesvorm! #leesmotivatie

11 jan 2022 - Proosten op het nieuwe jaar
Preview foto

19 dec 2021 - Gezellig met elkaar ontbijten.
Preview foto Een gezellige tafel, lekker ontbijt, mooie kleding aan, lichtjes, dit was een heerlijk kerstontbijt.

En daarna nog een rondje op de "catwalk" om je mooie kledingketen showen!

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022!

19 dec 2021 - Kerstpresentjes
Preview foto Elk jaar gaat het kerstkoor naar ontmoetingscentrum Mozartlaan, om daar voor de ouderen te zingen. Dit jaar kan dat helaas niet, maar kerstkaarten en iets lekkers brengen kon gelukkig wel!
#Pieter van Foreest #Ontmoetingscentrum Mozartlaan

03 dec 2021 - Sinterklaasfeest
Preview foto Wat een dag! De meeste kinderen hebben vandaag op school de verjaardag van de Sint gevierd. Helaas kon groep 2-3 er niet bij zijn, maar gelukkig wel online! En… twee hulppieten kwamen de cadeautjes gewoon thuis bezorgen!

20 nov 2021 - Sinterklaas
Preview foto Wat een heerlijke tijd!

Sinterklaas Kapoentje,

gooi wat in m'n schoentje.
Gooi wat in m'n laarsje,
dank u Sinterklaasje.

19 nov 2021 - Taakkaart groep 2
Preview foto Ook groep 2 is gestart met een taakkaart. Elke week staan er 5 taken op. Op maandag plannen zij de taakjes en daarna gaan zij aan de slag. Klaar met de taak, dan kleuren zij het af en mogen zij een stempel zetten.

De kinderen doen het al hartstikke goed!

13 nov 2021 - Tutor lezen
Preview foto Elke donderdag lezen kinderen van groep 7-8 met de kinderen van groep 2-3. De kinderen van groep 2 worden voorgelezen. Met de kinderen van groep 3 lezen zij samen.
#Tutorlezen#samenwerken#lezenisleuk!

07 nov 2021 - Beren boeken vergelijken
Preview foto De kinderen bekeken samen een boek over beren. Zij bespraken met elkaar, de "wie, wat, waar vraag"

Na het bespreken van het boek werk het werkblad ingevuld. En als afsluiting mochten de kinderen aan elkaar vertellen waar het boek over ging.

Een ontzettende leuke activiteit! #herfst#Olivier#boeken#boekbespreking#emoties#beren#samenwerken#boekenkring

01 nov 2021 - De -ij- van ijs
Preview foto Wanneer wij de -ij- van ijs leren, hoort daar natuurlijk een echt ijsje bij!

14 sep 2021 - Bewegend leren
Preview foto Wij doen regelmatig reken spelletjes buiten. Lekker bewegen en leren tegelijk!
De kinderen vinden het hartstikke leuk!

14 sep 2021 - De gouden weken
Preview foto De eerste weken na de zomervakantie worden ‘de gouden weken’ genoemd. In deze weken wordt de groep gevormd en worden de normen bepaald.
Wij doen veel groepsvormende activiteiten en coöperatieve werkvormen. Zo leren de kinderen elkaar nog beter kennen.

07 apr 2021 - Lenteontbijt
Preview foto Op 1 april hadden wij een heerlijk lenteontbijt op school. In pyjama ontbijten, een paasspeurtocht, eieren zoeken en lekkere chocolade eitjes. Het was een hele gezellig ochtend!