Groep 7-8

Welkom op de groepspagina van groep 7-8!

De leerkracht van deze groep is, juf Esther(di t/m vrij) en juf Monique (ma)

Regelmatig zullen wij nieuwtjes, ervaringen of leuke foto's plaatsen.

BERICHTEN

16 mei 2022 - lezen
Preview foto Maandag 16 mei wisselden de leerkrachten een kwartiertje van lokaal, zodat ze eens aan een andere groep konden voorlezen. Juf Els las voor in groep 7/8. Ze las voor uit: “De beste school van de hele wereld”. Daarna gingen de kinderen van groep 7/8 ook nog “lui lezen” in het speellokaal.

09 mei 2022 - buiten lezen
Preview foto Vandaag lazen de kinderen van groep 7/8 met een maatje uit groep 2/3. Het weer was prachtig, dus we lazen buiten.

14 apr 2022 - Lenteontbijt

06 apr 2022 - Meet the Professor
Preview foto Vandaag kreeg groep 7-8 bezoek van professor Caspar Chorus van de TU Delft, vanuit het project 'Meet the Professor'. Hij doet onderzoek naar hoe computers ons kunnen helpen om keuzes te maken. De leerlingen van groep 7-8 konden in zijn 'college' aan de klas steeds kiezen uit twee soorten vakanties. Met of zonder zwembad, lange of korte reistijd, wel of geen andere kinderen om mee te spelen enz. Daarna ging de computer a.d.h.v. onze keuzes een advies berekenen over onze ideale vakantie. De keuze van de computer klopte helemaal met wat het grootste deel van de klas het fijnst vindt aan een vakantie! We weten nu veel meer over kunstmatige intelligentie! Bedankt professor Chorus!

30 mrt 2022 - judoclinic bij Team Gouwe
Preview foto

30 mrt 2022 - judoclinic bij Team Gouwe
Preview foto Groep 7-8 kreeg vandaag een judoclinic van Lars Gouweleeuw, van Team Gouwe. Het was leuk en sportief! Groep 7-8 kreeg deze les, omdat zij als daltonoudsten van onze school, tijdens de koningsspelen de kleintjes zullen gaan begeleiden bij de sportieve activiteiten van die ochtend. Nu even sporten op ons eigen niveau! De les draagt ook bij aan de sfeer van vertrouwen binnen de groep. Heel erg bedankt Lars!

07 feb 2022 - dode-hoek les
Preview foto Groep 7-8 heeft vandaag de jaarlijkse dode-hoek les gevolgd. Er was een echte vrachtwagen om te ervaren wat de chauffeur wel en vooral niet ziet.

25 jan 2022 - dansen bij de gymles
Preview foto Groep 7-8 swingt er lekker op los met juf Monique tijdens de gymles. bewegen op muziek is een vast onderdeel in het jaarprogramma. Dan komt helemaal goed bij de musical, later in het jaar!!

06 dec 2021 - poppenkastpoppen
Groep 7/8 heeft poppenkastpoppen gemaakt. Van een blanco, kale pop, maakten we; een prinses, een biggetje, een pinguin, een zeemeermin, een poesje, Harry Potter en nog veeeeeel meer. Nu een poppenkastvoorstelling instuderen en dan spelen voor de onderbouwkinderen. Live, of digitaal, dat komt wel goed!

13 nov 2021 - Tutor lezen
Preview foto Elke donderdag lezen kinderen van groep 7-8 met de kinderen van groep 2-3. De kinderen van groep 2 worden voorgelezen. Met de kinderen van groep 3 lezen zij samen.
#Tutorlezen#samenwerken#lezenisleuk!

13 jul 2021 - musical
Preview foto De kinderen van groep 7/8 hebben 3 keer de musical opgevoerd. Ze hebben vol enthousiasme gezongen, gedanst en toneel gespeeld. Wat deden ze het goed!